شکست سیاست ترامپ در قبال ایران-راهبرد معاصر
در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است محمود عباس برای شرکت در اجلاس دی۸ به مصر سفر می‌کند دیدار خداحافظی سفیر پرتغال در تهران با عراقچی گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد؛ توافق اصلی را می‌توان به عنوان یک مبنا به کار گرفت شین‌بت مدعی دستگیری فردی به اتهام جاسوسی برای ایران شد رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای حمله به یمن آماده می‌شود  کارشناس اسرائیلی: احتمال سقوط پادشاهی اردن بسیار زیاد است خشم ایران از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن رسانه عبری: سامانه شلیک خودکار در کرانه باختری مستقر می‌شود

شکست سیاست ترامپ در قبال ایران

یکی از کارکنان پیشین «سیا» طی یادداشتی در روزنامه‌ای آمریکایی تصریح کرد که جنگ اقتصادی و فشار حداکثری ترامپ در قبال ایران نه تنها دستاوردی نداشت بلکه از همه جهات شکست خورده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 06
کد خبر: ۶۹۴۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ پایگاه آمریکایی «نشنال اینترست» طی یادداشتی به قلم «پائول پیلار» از کارکنان پیشین «سیا» در بین سالهای ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۵، سیاست «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران را شکست‌خورده توصیف کرد.

 

نویسنده در مقدمه این گزارش تأکید کرد که آنچه که ترامپ را به اتخاذ چنین سیاستی در قبال ایران تحریک کرد، تنها تکیه بر اصل مخالفت با تمامی سیاست‌های «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا بوده است و به همین دلیل جای تعجب نیست که هیچ محاسباتی در پیشبرد این سیاست صورت نگرفته است و این سیاست هم بد پیش رفته است و پایان بدی داشته است.

 

طبق این گزارش، دستاورد مهم سیاست خارجی اوباما، دیپلماسی بود که به برجام منتهی شد اما دولت ترامپ فراتر از نابودی برجام پیش رفت و در دو سال و نیم گذشته جنگ اقتصادی نامحدودی علیه ایران به راه انداخت و سیاست «فشار حداکثری» وی نه تنها نتیجه‌ای دربرنداشت بلکه از همه جهات شکست خورد.

 

در ادامه این گزارش به پیامدهای منفی سیاست‌ «فشار حداکثری» دولت ترامپ به جمهوری اسلامی ایران اشاره شده و آمده است که این سیاست نه تنها ایران را به «توافق بهتر» در زمینه برنامه هسته‌ای نزدیک نکرده است، بلکه تهران، فعالیت‌های هسته‌ای خود را به اندازه‌ای گسترش داده است که 12 برابر بیشتر از میزان اورانیوم غنی‌شده‌ای که طبق محدودیت‌های برجام در اختیار داشت، ذخیره کرده است و استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته را برای غنی‌سازی بیشتر آغاز کرده است.

 

این روزنامه آمریکایی سپس با اشاره به این موارد ادامه داد که دولت ترامپ علیرغم شکست‌های خود در قبال جمهوری اسلامی ایران، همچنان به فشار حداکثری خود تکیه کرده است و همچنان در روزهای پایانی دولت خود به دنبال یافتن شخصیت‌ها و نهادهای ایرانی است تا تحت تحریم قرار دهد و این در حالی است که تحریم‌های قبلی علیه ایران به قدری گسترده است که افزودن چند مورد جدید به آن چندان تفاوت محسوسی ایجاد نخواهد کرد.

 

آنطور که نویسنده این گزارش در خصوص علت اصرار دولت ترامپ به ادامه فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران توضیح داده است، پایبندی سرسختانه دولت ترامپ به این سیاست ناکام دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها نداشتن ایده‌های بهتر است.

 

بر اساس این گزارش، دلیل دیگر اصرار سرسختانه ترامپ به در پیش گرفتن این سیاست ناکام در قبال ایران این است که وی معتقد است که اندکی فشار بیشتر برای یک مدت طولانی‌تر، اراده ایرانیان را در هم خواهد شکست.

 

بر اساس این گزارش، یکی از انگیزه‌های حساب شده دولت ترامپ و آندسته از افرادی که سیاست تقابل و خصومت دائمی با ایران را دنبال می‌کنند، بالا بردن «دیوار تحریم» تا جایی است که دولت بایدن نتواند به دیپلماسی با ایران و پایبندی به برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت بازگردد.

 

این روزنامه آمریکایی با اشاره به اشتباهات دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران نوشت که شیوه مدیریت ترامپ در خصوص مسئله ایران به طور کلی یکی از بارز‌ترین و آسیب‌رسان‌ترین مصادیق اهمیت دادن به اهداف حزب و شخصی به جای منافع آمریکا در زمینه موضوع سیاست خارجی است.

 

طبق این گزارش، شیوه مدیریت ترامپ در قضیه ایران تا حد زیادی به انزوای آمریکا و کاهش اعتبار این کشور در چهارسال گذشته منجر شده است.

 

این روزنامه آمریکایی در پایان گزارش خود سپس نتیجه‌گیری کرد که گرچه احتمالاً ترامپ به هیچ‌یک از پیامدهای منفی که سیاست‌ وی در قبال جمهوری اسلامی ایران داشته، اهمیت ندهد اما اثرات سوء این سیاست بر منافع ملی ایالات متحده طولانی مدت خواهد بود./ فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار